natisni zemljevid strani
Študij v Novem mestuŠtudij informatikeCiljno usmerjena razmerja med ljudmi - organizacijaŠtudij Upravljanje podeželjaŠtudij Inženiring in vozila

Študij informatike

Fakulteta za informacijske študije

Ciljno usmerjena razmerja med ljudmi - organizacija

Fakulteta za organizacijske študije

Študij Upravljanje podeželja

Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto

Študij Inženiring in vozila

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto

Raziskave

Raziskave in projekti so za nas pomembna pot do novih znanj in spoznanj ter način za uspešno vključevanje novih svetovnih znanstvenih trendov v slovenski raziskovalni prostor ter v učni proces, s čimer mladim generacijam omogočamo dostop do kvalitetnega in uporabnega znanja.

Raziskava / projekt Sodelujoči

Ustvarjanje podpornega okolja za izboljšanje delovnih procesov in razmer na področju varovanja zdravja v gradbeništvu

Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. V okviru prve razvojne prioritete »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti« in prednostne usmeritve 1. 4. »Pospeševanje razvoja novih zaposlitvenih možnostih« Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013, ki teče pod okriljem Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.
Več »

 URS


GambLIB - baza podatkov s področja raziskovanja igralništva

Ambicija infrastrukturnega programa »GambLIB - baza podatkov s področja raziskovanja igralništva« je razviti globalno referenčno bazo znanja s področja igralništva. Baza bo evidentirala vse relevantne institucije, raziskovalne in pedagoške programe, raziskovalce in objave ter dogodke na področju raziskovanja igralništva.

Z zbiranjem relevantnih podatkov o objavah, ustanovah in osebah na področju raziskovanja igralništva na enem mestu in specifično kategorizacijo objav, in možnosti iskanja in pregledov prilagojene področju raziskovanja igralništva bo GambLIB bistveno olajšal delo, skrajšal postopke in zmanjšal stroške pridobivanja podatkov s področja raziskovanja igralništva.

FUDŠ
FIŠ

CRIPREDE - Creating a RTD Investment Policy for Regions in Emerging and Developed Economies

Projekt VI. okvirnega programa - Creating a RTD Investment Policy for Regions in Emerging and Development Economies združuje 6 partnerjev iz različnih regij oz. držav: Jugovzhodna regija Irske, Cumbria – Velike Britanije, Deventer – Nizozemske, Siegen – Nemčije, Latgale – Latvije in Jugovzhodne Slovenije. Namen omenjenega projekta je analizirati trenutne procese regionalnega razvoja v različnih regijah in jasno identificirati "ozka grla" raziskovalno razvojne infrastrukture, ki ovirajo učinkovitost vlaganja regij v omenjeno aktivnost. Projekt se torej osredotoča na proučevanje odnosa regionalne politike do raziskovalnih in razvojnih procesov, ki se izvajajo ali so v fazi začetka izvajanja.
Več »

URS
FIŠ

ARRGOS 3%

Projekt VI. okvirnega programa s polnim nazivom Advance of European Regions' R&D Governance Systems to reach the 3% objective poteka od februarja 2006 do marca 2008. Univerzitetno in raziskovalno središče Novo mesto v tem projektu predstavlja razvojno regijo Jugovzhodna Slovenija, ostali partnerji prihajajo iz naslednjih evropskih regij: de Bretagne in d'Aquitaine iz Francije, Madrid iz Španije, Hessen iz Nemčije, Erhvervsudvikling Vest iz Nizozemske, Wielkopolska iz Poljske in One North East iz Velike Britanije.
Več »

URS
FIŠ


X

Pošlji prijatelju