natisni zemljevid strani
Študij v Novem mestuŠtudij informatikeCiljno usmerjena razmerja med ljudmi - organizacijaŠtudij Upravljanje podeželjaŠtudij Inženiring in vozila

Študij informatike

Fakulteta za informacijske študije

Ciljno usmerjena razmerja med ljudmi - organizacija

Fakulteta za organizacijske študije

Študij Upravljanje podeželja

Visoka šola za upravljanje podeželja Grm Novo mesto

Študij Inženiring in vozila

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto

Gospodarstvo

Regija JV Slovenija je območje, prek katerega potekajo številne pomembne mednarodne prometne poti, meji na Republiko Hrvaško in je hkrati najjužnejša meja Evropske unije. Z vidika prometnih poti je v središču slovenskega avtocestnega križa in ob načrtovani tretji razvojni osi, ki bo izboljšala prometno povezanost regije tako z Evropsko unijo kot z državami južno od nas (Hrvaška, BiH, Srbija ...).

Regija perspektivnih poslovnih priložnosti in inovativnosti izkazuje vztrajno pozitivno gospodarsko rast z visoko dodano vrednostjo. Izrazita je izvozna usmerjenost z veliko prisotnostjo na tujih trgih.

Regijsko gospodarstvo išče nove poti sodelovanja in razvoja ter tako sklepa kakovostna strateška partnerstva z institucijami znanja.

Razvijanje strateškega partnerstva z gospodarstvom je eden izmed zidakov našega Univerzitetnega prostora Novo mesto. Več o tem:


X

Pošlji prijatelju